Wie zijn onze kinderwerkers?

Metush en Nora Kaja zijn een Kosovaars echtpaar, ze wonen en werken in Gjakova en hebben een groot hart voor kinderen, jongeren en het evangelie.

Wekelijks organiseren zij in diverse dorpjes kinderclubs met bijbelverhalenen spelletjes. In het voorjaar en de zomer worden vele kinder- en tienerkampen georganiseerd met als doel “hoop” te geven aan deze kinderen en tieners. Deze jongeren zijn dan een week uit de deprimerende thuissituatie en worden uitgedaagd om “vrij” te denken in oplossingen en mogelijkheden.

De kinderen kijken enorm uit naar deze kampen. Het is vaak hun enige hoogtepunt in het jaar. Het mooie van deze kampen is dat ook de ouders door hun kinderen met het evangelie in aanraking komen.

Dat de kampen echt van nut zijn voor de jongeren blijkt wel als je met ons Kosovo bezoekt. Zodra de kinderen de bekende Chaïm bus zien rijden zal er enthousiast gezwaaid worden, en wanneer een dorpje rondom Gjakova aangedaan wordt met een bezoek staat het dorp binnen no-time rondom de bus. Kortom er rust een enorme zegen op het werk!

Omdat Chaïm wil inzetten op de toekomst van het land en graag met lokale mensen werkt, ondersteunen we dit echtpaar financieel alsook door hen een luisterend oor te bieden.

 

Sinds kort zijn er 2 nieuwe kinderwerkers voor ons actief in Kosovo, Ardiana en Mazllom. Graag stellen ze zichzelf aan u voor.

Ardiana (31 jaar oud) is opgegroeid in een moslim gezin. Toen ze klein was werd haar geleerd dat Allah god was en dat je niet mocht geloven in een andere god. Toen ze ongeveer 10 jaar oud was kwamen christelijke missionairs naar haar dorp om met de kinderen te spelen en hen te vertellen over Jezus. De missionairs hielden bijeenkomsten waarin verteld werd over Jezus, dat Hij gekomen was om te sterven voor alle mensen zodat iedereen gered kon worden. Al begreep Ardiana nog niks van deze dingen, toch hield ze er wel van om naar de bijeenkomsten te komen. Later begreep ze pas wie Jezus is en gaf ze haar leven aan hem over. Zo groeide ze in geloof en hielp ze in haar kerk met verschillende taken, zoals het kinder- en tienerwerk en de vrouwen ontmoetingen. Ze wil haar leven Jezus dienen en groot maken en daarom is ze ook gaan helpen bij Nora en Metush. Ze heeft een groot hart voor God en voor kinderen en kijkt uit naar een fijne samenwerking.

Mazllom (36 jaar oud) is ook geboren in een moslim gezin. Hem werd geleerd dat Jezus bij de katholieken hoort. Als kind ging hij mee met een vriend om spelletjes te doen die georganiseerd werden door een plaatselijke kerk. Ook werden daar de Bijbelverhalen verteld. Hij vond het zo leuk dat hij uiteindelijk elke week ging, en zo ook leerde wie Jezus echt was en hoeveel Hij van hem hield. Toen hij nog jong was, 27 jaar geleden, mocht Mazllom Jezus dan ook al aannemen. Nora en Metush voelen voor hem als ouders aan. Hij gaat dan ook graag met hun samenwerken om God en de mensen in Kosovo te dienen. Zijn passie ligt voornamelijk bij het kinder- en jeugdwerk.