Wie zijn onze kinderwerkers?

Metush en Nora Kaja zijn een Kosovaars echtpaar, ze wonen en werken in Gjakova en hebben een groot hart voor kinderen, jongeren en het evangelie.

Wekelijks organiseren zij in diverse dorpjes kinderclubs met bijbelverhalenen spelletjes. In het voorjaar en de zomer worden vele kinder- en tienerkampen georganiseerd met als doel “hoop” te geven aan deze kinderen en tieners. Deze jongeren zijn dan een week uit de deprimerende thuissituatie en worden uitgedaagd om “vrij” te denken in oplossingen en mogelijkheden.

De kinderen kijken enorm uit naar deze kampen. Het is vaak hun enige hoogtepunt in het jaar. Het mooie van deze kampen is dat ook de ouders door hun kinderen met het evangelie in aanraking komen.

Dat de kampen echt van nut zijn voor de jongeren blijkt wel als je met ons Kosovo bezoekt. Zodra de kinderen de bekende Chaïm bus zien rijden zal er enthousiast gezwaaid worden, en wanneer een dorpje rondom Gjakova aangedaan wordt met een bezoek staat het dorp binnen no-time rondom de bus. Kortom er rust een enorme zegen op het werk!

Omdat Chaïm wil inzetten op de toekomst van het land en graag met lokale mensen werkt, ondersteunen we dit echtpaar financieel alsook door hen een luisterend oor te bieden.